Mitt liv som barn

Mar 18, 2014 Inga kommentarer av

Idag ska Street Law Academy på föreläsning hos UNICEF.

UNICEF är det FN organ som särskilt arbetar med barns rättigheter och barnkonventionen.  Den svenska avdelningens arbete sker både för barn i Sverige och i resten av världen.

UNICEF gör otroligt mycket för barn, har tidigare bland annat publicerat en rapport om barn i socialt utanförskap. Se dokumentäfilmen ”Mitt liv som barn” som gjordes och resten av kampanjen om utanförskap här. En annan kampanj UNCEF gjort för barns rättigheter är om de barn som flyr till Sverige av olika anledningar, och även till denna kampanj har gjorts en film. Den kampanjsidan går att se här.

Street Law Academys artiklar

Street Law Academy har som mål att stärka ungas mänskliga rättigheter. Vårt motto är: Vi har massor med rättigheter, låt oss utnyttja dessa! Vi utbildar unga juriststudenter som i sin tur utbildar barn och unga. Vi vänder oss särskilt till unga i förorten eller i särskilt behov av att hävda sina rättigheter. Bloggen är en berättelse om vår resa som startade februari 2014. Här vädrar vi högt och lågt. Tankar om lagar. Tankar om oss, unga och samhället. Om hur det är och hur det borde vara. Street Law Academy är initierad av den Svenska avdelningen av Internationella juristkommissionen och görs i samarbete med Jusek. Du kan läsa mer om Street Law på www.icj-sweden.org.
Inga kommentarer på “Mitt liv som barn”

Lämna en kommentar