För företag

Det finns flera sätt för företag att bidra i arbetet för ungas rättigheter. Här är några tips till dig som har ett företag och vill göra ungas rätt till er sak.

Bli kampanj- eller samarbetspartner

Låt ditt företag bli en eller flera av de stora barnrättsorganisationernas samarbetspartner eller sponsor. Det är ofta långsiktiga samarbeten som gynnar båda parter.

Starta ett barnrättsprojekt

Ditt företag kan i flera organisationer, hos ex. UNICEF,  starta ett samarbete i form av ett barnrättsprojekt i exempelvis ett land där ni har tillverkning, eller stödja ett redan befintligt projekt. Ni kan också gå ihop med fler företag och starta ett projekt.

Kunder och anställda

Handla hjälporganisationers kort och presenter till kunder och anställda. I flera av de stora organisationernas gåvoshopar kan du handla fältprodukter, och som tack får du ett gåvobevis.

Bli företagsvän

Som företagsvän stödjer du och ditt företag en organisations verksamhet på årlig basis. Ni skänker exempelvis en fastslagen summa utifrån antalet anställda.

Anordna ett event

Ett företagsevent kan vara ett enkelt sätt att samla in pengar, där ni kan understryka att ni samlar in pengar till förmån för en barnrättsorganisation. Se till att ha kontaktat organisationen i förväg så att även de kan godkänna upplägget.

Egen insamling

Ditt företag kan starta en egen insamling och med hjälp av exempelvis en hemsida eller sociala medier berätta om era insamlingsaktiviteter.

Ämnen

Föreläsningar om rättigheter