Dokumentären som ingen vill se

Dec 19, 2013 Inga kommentarer av

Dokumentären ”När ingen ser” skildrar barnsexhandel. Filmen är ett initiativ från ECPAT Sverige och är skapad av Ulla Lemberg och David Herdies.

Filmen skildrar olika situationer som är kopplade till sexuella övergrepp på barn. Inledningsvis presenterar filmen två svenska polisers arbete med att utreda barnpornografibrott. Filmen innehåller även ett möte med en flicka från Rumänien som blev såld som sexslav i Italien, arbetet för att förhindra barnsexhandel i Kambodja, en kvinnas arbete för att förhindra att barn växer upp i bordellerna i Sydsudan och slutligen berättar en svensk man om de övergrepp som begicks på honom som barn.

Filmen är obehaglig, känslosam och dramatisk, men ger konsekvent fakta och inblick i barnsexhandelns olika sidor ur ett offers perspektiv. Det är en unik och mycket välgjord dokumentär som alla borde ta sig tid att se, trots namnet ”När ingen ser”.

Se filmen och läs mer här: http://naringenser.se

Foto: Camilla Skagerström

Barnsexhandel, ECPAT, Ungas situation i Sverige, Ungas situation i världen

Clara Hamrén är utbildad jurist med inriktning mot barnrätt och mänskliga rättigheter, är engagerad i ECPATs frivilliggrupp och i projektet Om Barnkonventionen - av, för och med barn som är ett samarbete mellan BRIS, ECPAT, Plan Sverige, Rädda Barnen, SOS-Barnbyar, Unicef, World Childhood Foundation och Barnombudsmannen. Hon är också med i ICJs och Juseks projekt Street Law Academy. Hon har tidigare arbetat på Kamratposten och varit koordinatior på Rädda Barnen.
Inga kommentarer på “Dokumentären som ingen vill se”

Lämna en kommentar