Johanna Wester


Johanna Wester föreläser om barn- och människorätt för bl.a Svenska FN-förbundet. Senast kommer hon från regeringsinitiativet Nationell samverkan för psykisk hälsa där hon ledde ett treårigt samarbete mellan Sveriges kommuner och regioner, Diskrimineringsombudsmannen och Myndigheten för delaktighet.

Som frilans utbildar hon i rättigheter för olika grupper, jämlikhetsmetoder, normkritik och medinflytande. Hennes bakgrund är hos UNICEF, Amnestyakademin, ECPAT, Mind och Palmecentrets internationella expertgrupp.

Tidigare har hon bland annat skrivit för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och undertecknat runt tjugo debattartiklar inom människorätt. Hon har också gett ut böckerna Nattsagor för sömnlösa (Natur & Kultur), Saker jag önskar jag hade vetat när jag var 15 (Norstedts) och Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp (Bonnierförlaget Romanus & Selling). Hösten 2024 kommer nästa bok ut på Polaris, en inifrånskildring av religiös fanatism i Sverige. Vid sidan om gör hon sedan sex år tillbaka författarbesök i gymnasieskolan inom ramarna för Utbildningsförvaltningens projekt Läsning pågår, som handlar om att entusiasmera elever till läsande och skrivande.

Kontakta Johanna

Ämnen

Föreläsningar om rättigheter