Johanna Wester

Johanna

Johanna Wester föreläser om barn- och kvinnorätt för Svenska FN-förbundet och arbetar som kommunikatör inom självmordsprevention för organisationen Mind. Senast kommer hon från regeringsinitiativet Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa, där hon ledde det treåriga projektet Din rätt, ett samarbete mellan Sveriges Kommuner och Landsting, Diskrimineringsombudsmannen och Myndigheten för delaktighet.

Som frilans utbildar hon i barns och kvinnors rättigheter, praktiska rättighetsmetoder och likabehandling, med bakgrund hos UNICEF, Amnestyakademin, ECPAT och Palmecentrets internationella expertgrupp.

Som skribent har hon bland annat skrivit fyrtiotalet artiklar för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och tjugotalet debattartiklar om människorätt, gett ut romanen Nattsagor för sömnlösa (2013) på Natur & Kultur och boken Saker jag önskar jag vetat när jag var 15 (2017) på Norstedts. Hösten 2020 kommer Flickor kan inte leka tre ut på nystartade Bonniersförlaget Romanus & Selling, en fackbok som ifrågasätter myter om kvinnors gemenskap.

Kontakta Johanna  |  Artiklar

Ämnen

Föreläsningar om rättigheter