Kamratpostens läsare säger ifrån

Sep 28, 2011 Inga kommentarer av

Inför Internationella Barndagen nu på måndag den 3 oktober har Kamratposten skrivit om barn som protesterat mot saker de tycker är fel.

Att gå i skolan medför en hel massa skyldigheter och ofta tas beslut i skolan som eleverna inte har något att säga till om. Som exempelvis att många lärare måste sluta på skolan. Kamratpostens läsare har sagt ifrån, stått upp mot det som de tycker är fel i skolan och lyckats få igenom sina viljor.

Samtidigt uppmärksammar Kamratposten de, enligt dem, tio viktigaste reglerna i Barnkonventionen på något som heter KP-plakatet.

Läs Kamratpostens artikel här, och ladda ner KP-plakatet.

Vill du läsa mer om Kamratposten, gå in på KPwebben. Kamratposten går inte att köpa i butik, men man kan prenumerera på tidningen som kommer ut med 18 nr per år, eller läsa den på många bibliotek och skolor. Vill du prenumerera på Kamratposten, klicka här.

Barnkonventionen, Ungas situation i Sverige

Clara Hamrén är utbildad jurist med inriktning mot barnrätt och mänskliga rättigheter, är engagerad i ECPATs frivilliggrupp och i projektet Om Barnkonventionen - av, för och med barn som är ett samarbete mellan BRIS, ECPAT, Plan Sverige, Rädda Barnen, SOS-Barnbyar, Unicef, World Childhood Foundation och Barnombudsmannen. Hon är också med i ICJs och Juseks projekt Street Law Academy. Hon har tidigare arbetat på Kamratposten och varit koordinatior på Rädda Barnen.
Inga kommentarer på “Kamratpostens läsare säger ifrån”

Lämna en kommentar