Initiativ Black vill göra Sverige bättre

Sep 09, 2011 1 kommentar av

220 000 barn lever i fattigdom. I Sverige. Det är ungefär var tionde barn, vilket innebär att det är ungefär tre barn i varje klass som inte har råd att ha några fritidsaktiviteter, som inte kan äta sig mätta varje dag och som alltid är ”sjuka” när det är dags för skolutflykter. Initiativ Black är ett projekt som Rädda Barnen har dragit igång.

– Med Black räknar vi med att sätta strålkastarljuset på det växande problem som barnfattigdom innebär och lyfta frågan till ytterligare en nivå genom att på ett kreativt och spännande sätt prata direkt till målgruppen,säger Jessica W Sandberg, kampanjledare för barnfattigdom på Rädda Barnen.

Den som är 9-17 år kan genom Initiativ Black dela med sig av sin berättelse om barnfattigdom, självupplevd eller ej. Några av texterna väljs ut av Sveriges bästa musiker och blir låtar som släpps under 2011. Kampanjlåten har skrivits och framförs av Lisa Miskovsky.

– Det handlar om att ge alla barn samma grundförutsättningar. Det är ett gemensamt ansvar som vi alla måste ta, säger hon.

Black är en synonym för att inte ha pengar.
Ett adjektiv som betyder gulgrå, grådaskig, urblekt (vard.), utfattig, pank, utan pengar.

Kolla in Initiativ Black på Facebook och på Twitter.


Relaterade artiklar:

  1. Rädda Barnen: En kvarts miljon fattiga barn i Sverige
  2. Barn lever i fattigdom – i Sverige
Barnkonventionen, Barns rättigheter, För dig som är under 18, Rädda Barnen

Johanna Lundholm är frilansjournalist med stort intresse för barns rättigheter. Har skrivit för bland annat Expressen, Kamratposten och Dala-Demokraten.

En kommentar på “Initiativ Black vill göra Sverige bättre”

  1. Film från Initiativ Black | Barns rättigheter och barnkonventionen says:

    [...] några dagar skrev Johanna Lundholm om Initiativ Black, läs artikeln här. Jag vill bara visa filmen som de har [...]

Lämna en kommentar