Vad kan du göra för att hjälpa utsatta barn?

Okt 03, 2011 Inga kommentarer av

Du kan hjälpa utsatta barn, och finns det en bättre dag än denna, Internationella Barndagen, att börja med det? Du kan stödja barn i Sverige och i världen.

I detta nu pågår förskräckliga naturkatastrofer som barn tar väldigt stor skada av.

- På Afrikas horn pågår just nu en svältkatastrof som drabbat miljontals barn. Ett av barnen som har kunnat räddas är Aden som UNICEF har gjort en film om.

För att läsa mer och skänka pengar, gå in på UNICEFS hemsida. Även Röda Korset har insamlingar för Afrikas horn.

- Sommaren 2010 drabbades Pakistan av en enorm översvämning. I somras drabbades Pakistan av ytterligare översvämningar som gör det ännu svårare för barnen där.

Läs om barnen i Pakistan på Rädda Barnens hemsida, eller på UNICEFs hemsida.

Om du vill ge pengar till världens barn regelbundet kan du exempelvis bli världsförälder. Läs mer här.

Du kan göra många saker, och om man inte har råd att skänka pengar kan man ändå bidra på många sätt, exempelvis genom att sprida information eller volontärarbeta. Du kan också bli Bloggare för varenda unge.

Självklart finns det många fler organisationer som arbetar med att göra världen bättre för barnen, och vi på BarnsRättigheter är helt obunda. Länkarna ovan är endast exempel på några av de största projekt som pågår. Vi har länkat många fler organisationer i vår länklista. Om du vet någon organisation eller dylikt som borde stå med på vår länklista är ni välkomna att höra av er till oss.

Grattis alla barn, idag är det er dag, Internationella Barndagen!

Foto: UNICEF/Kate Holt

Barns rättigheter, Rädda Barnen, Röda Korset, Ungas situation i världen, UNICEF

Clara Hamrén är utbildad jurist med inriktning mot barnrätt och mänskliga rättigheter, är engagerad i ECPATs frivilliggrupp och i projektet Om Barnkonventionen - av, för och med barn som är ett samarbete mellan BRIS, ECPAT, Plan Sverige, Rädda Barnen, SOS-Barnbyar, Unicef, World Childhood Foundation och Barnombudsmannen. Hon är också med i ICJs och Juseks projekt Street Law Academy. Hon har tidigare arbetat på Kamratposten och varit koordinatior på Rädda Barnen.
Inga kommentarer på “Vad kan du göra för att hjälpa utsatta barn?”

Lämna en kommentar