Unga flickor utnyttjade sexuellt på internet

Aug 26, 2011 Inga kommentarer av

En 41-årig man sitter häktade i Stockholm för ett flertal sexualbrott mot barn. De flesta av barnen, som alla är flickor, är mellan 12-14 år gamla. Den yngsta flickan som mannen varit i kontakt med var dock endast 7 år. Mannen misstänks ha ofredat ett 50-tal flickor, men endast 15 av fallen går att bevisa.

Problemet är att internet är så anonymt, det är svårt för polisen att få tag på information om gärningsmännen. Och internetleverantörerna har ingen skyldighet att varken spara eller lämna ut information om deras kunder, om inte brottet är grovt. Men eftersom grooming, som kontakt i sexuellt syfte med barn brukar kallas, inte kan ge mer än ett års fängelse har inte företagen skyldighet att lämna ut uppgifter om gärningsmännen.

Mannen troligtvis varit verksam sedan 2008 och har använt sig av flera chattforum och internetsidor för att kontakta flickorna.

Om du har information om mannen eller om du tror att du blivit kontaktad av mannen så kontakta polisen:

SMS och telefon: 0729440597

eller via e-post: utredningsgruppen-handen.stockholm@polisen.se

Du kan läsa mer på bland annat Svenska Dagbladets och Dagens Nyheters nätupplagor.

Juridik, Ungas situation i världen

Clara Hamrén är utbildad jurist med inriktning mot barnrätt och mänskliga rättigheter, är engagerad i ECPATs frivilliggrupp och i projektet Om Barnkonventionen - av, för och med barn som är ett samarbete mellan BRIS, ECPAT, Plan Sverige, Rädda Barnen, SOS-Barnbyar, Unicef, World Childhood Foundation och Barnombudsmannen. Hon är också med i ICJs och Juseks projekt Street Law Academy. Hon har tidigare arbetat på Kamratposten och varit koordinatior på Rädda Barnen.
Inga kommentarer på “Unga flickor utnyttjade sexuellt på internet”

Lämna en kommentar