Projektstart för Street Law Academy!

Mar 04, 2014 Inga kommentarer av

Den 12 februari var det äntligen dags för projektstart! De antagna juriststudenterna och jag samlades i regeringskansliets reception för att möta upp Naiti del Sante, projektledare och vice ordförande för ICJ-Sverige. Stämningen bland studenterna var positiv och själv kände jag mig väldigt förväntansfull över att det äntligen var dags att sätta igång. Efter en uppsamling av gruppen slussade Naiti del Sante oss genom säkerhetsdörrarna och vidare till rummet där introduktionen skulle hållas. Under introduktionen skedde en gemensam presentation av gruppen och det var kul att få veta lite mer om projektets alla deltagare. Naiti del Sante berättade även om projektets mycket spännande föreläsningsserie; sju föreläsningar av kända aktörer som UNICEF, Barn- och elevombudsmannen, Socialdepartementet, författaren Hans Caldaras och advokaten Thomas Olsson. Även Naiti del Sante själv, som tidigare bland annat har arbetat med barnfrågor på DO, ska hålla en intressant föreläsning om diskrimineringsrätten ur ett barnrättsperspektiv. Mycket kul och lärorikt ska det med andra ord bli!

Efter introduktionen följde en gemensam lunch i regeringskansliets matsal och vi fick möjlighet att bekanta oss lite mer med varandra. Dagen avslutades med att gruppen gick vidare till Unga Klara, där vi hade den stora förmånen att få se en av repetitionerna av Suzanne Ostens pjäs Lammungarnas fest, ett surrealistiskt drömspel om en ung kvinnas vrede och passion. Pjäsen bjöd på många intressanta scener och det var otroligt kul att få se hur skådespelarna arbetade under en repetition! Efter föreställningen delades vi in i smågrupper och fick diskutera hur vi hade uppfattat pjäsen. Därefter var den första projektdagen slut och det var dags att skiljas åt. Nöjd och belåten över att vi lyckats få ihop ett sådant engagerat och trevligt gäng traskade jag sedan hem, redan förväntansfull inför kommande projektträffar!

Marie Glandin, projektledare SLA

Street Law Academys artiklar

Street Law Academy har som mål att stärka ungas mänskliga rättigheter. Vårt motto är: Vi har massor med rättigheter, låt oss utnyttja dessa! Vi utbildar unga juriststudenter som i sin tur utbildar barn och unga. Vi vänder oss särskilt till unga i förorten eller i särskilt behov av att hävda sina rättigheter. Bloggen är en berättelse om vår resa som startade februari 2014. Här vädrar vi högt och lågt. Tankar om lagar. Tankar om oss, unga och samhället. Om hur det är och hur det borde vara. Street Law Academy är initierad av den Svenska avdelningen av Internationella juristkommissionen och görs i samarbete med Jusek. Du kan läsa mer om Street Law på www.icj-sweden.org.
Inga kommentarer på “Projektstart för Street Law Academy!”

Lämna en kommentar