Nära svältkatastrof i Niger

Feb 02, 2012 Inga kommentarer av

Det har inte regnat i Niger på mycket länge och matpriserna ökar. Miljontals barn hotas av svält. Niger är ett ökenland som gör att det är svårt att odla. Landet är alltså när regnet uteblir i akut behov av hjälp. Niger är dessutom ett av världens fattigaste länder, plats 174 av 179. Och största andelen av befolkningen är barn.

Barnkonventionens artikel 6 stadgar att alla barn har rätt till livet och alla konventionsstater ska säkerställa barnets överlevnad och utveckling.

För att inte misstaget som gjordes på Afrikas Horn, där hjälpen kom alldeles för sent, ska ske på nytt sätter Barnrättsorganisationerna redan nu in hjälp i Niger för att förhindra en stor svältkatastrof.

Läs om Rädda Barnens arbete i Niger här.

Fotografiet är taget av Pernilla Norström/Rädda Barnen.

Rädda Barnen, Ungas situation i världen

Clara Hamrén är utbildad jurist med inriktning mot barnrätt och mänskliga rättigheter, är engagerad i ECPATs frivilliggrupp och i projektet Om Barnkonventionen - av, för och med barn som är ett samarbete mellan BRIS, ECPAT, Plan Sverige, Rädda Barnen, SOS-Barnbyar, Unicef, World Childhood Foundation och Barnombudsmannen. Hon är också med i ICJs och Juseks projekt Street Law Academy. Hon har tidigare arbetat på Kamratposten och varit koordinatior på Rädda Barnen.
Inga kommentarer på “Nära svältkatastrof i Niger”

Lämna en kommentar