Mycket barnrätt far genom huvudet

Sep 17, 2011 Inga kommentarer av

Jag har ju börjat läsa Straff- och Processrätt nu och det är väldigt intressant. Straffrätten sätter många frågetecken i huvudet på mig, speciellt ur ett barnrättsligt perspektiv. Jag kommer att blogga mer om detta när jag har mer tid och är mer påläst, är ju precis i början av kursen som är 30 poäng. (På Juristprogrammet i Uppsala läser man bara 30p kurser, vilket betyder en tenta per termin och ganska mycket fördjupning i ämnet, det är alltså inte grundkurs och fördjupningskurs vi läser. Så i slutet av terminen hoppas jag att flera frågor är lösta och jag kan blogga om dessa. Förlåt för avstickaren!)

I onsdags var jag på God manskursen igen. Migrationsverket var där och föreläste, och jag var en pain in the ass och ställde föreläsaren mot väggen med ”hur beaktar ni barnets bästa i alla beslut?” och så vidare. Men han var bra, och kunde mycket, han var även väldigt kunnig på asylrätten och han var inte ens jurist (absolut inget fel med det, men ovanligt att ickejurister är duktiga på lagar och praxis). Han gav mig lite hopp för Migrationsverket som jag inte varit så speciellt positivt inställd till innan.

Har precis skickat ett mail om att bli bloggare för varenda unge. Bli det du med!

Slutligen vill jag rekommendera en artikel av professor (grattis till det Mårten) Mårten Schultz i DN om de vanvårdade fosterbarnen.

Okategoriserade

Clara Hamrén är utbildad jurist med inriktning mot barnrätt och mänskliga rättigheter, är engagerad i ECPATs frivilliggrupp och i projektet Om Barnkonventionen - av, för och med barn som är ett samarbete mellan BRIS, ECPAT, Plan Sverige, Rädda Barnen, SOS-Barnbyar, Unicef, World Childhood Foundation och Barnombudsmannen. Hon är också med i ICJs och Juseks projekt Street Law Academy. Hon har tidigare arbetat på Kamratposten och varit koordinatior på Rädda Barnen.
Inga kommentarer på “Mycket barnrätt far genom huvudet”

Lämna en kommentar