Hej

Jun 19, 2011 Inga kommentarer av

Jag ska börja med att kort presentera mig själv. Jag heter Clara, är 22 år (om en vecka) och kommer från Stockholm. Jag har flängt runt en del och varit bosatt både i Frankrike och på en Kibbutz i Israel, men just nu bor jag i Uppsala och läser på juristprogrammet.

Jag är medlem i Ecpats ungdomsgrupp och kordinator för Rädda Barnen Uppsalas nätverk för gode män för ensamkommande flyktingbarn, och så skriver jag artiklar här på BarnsRättigheter när jag har tid över och det är mycket jag går och tänker på.

Jag har alltid varit intresserad av internationell politik och mänskliga rättigheter men det var när jag började arbeta på Kamratposten och KPwebben.se sommaren 2009 som jag började intressera mig för barnrätt. I samma veva började jag läsa juridik, och efter det har intresset ökat i takt med insikten om hur många problem det finns och hur få människor som intresserar sig för detta otroligt viktiga ämne, som dessutom är så himla kul. För att arbeta med barn och för barn ger så mycket!

Jag har tyvärr varit tvungen att sluta arbeta på Kamratposten på grund av mina studier men mitt intresse för barnrätt bara ökar ju mer jag läser och lär mig. Här på bloggen tänker jag reflektera och kommentera frågor på ett mer personligt sätt, och kanske behandla mer juridiska frågor som jag funderar över.

Ni är välkomna att kommentera här på sidan och skriva till mig på clara.hamren@barnsrattigheter.com

//Clara

Okategoriserade

Clara Hamrén är utbildad jurist med inriktning mot barnrätt och mänskliga rättigheter, är engagerad i ECPATs frivilliggrupp och i projektet Om Barnkonventionen - av, för och med barn som är ett samarbete mellan BRIS, ECPAT, Plan Sverige, Rädda Barnen, SOS-Barnbyar, Unicef, World Childhood Foundation och Barnombudsmannen. Hon är också med i ICJs och Juseks projekt Street Law Academy. Hon har tidigare arbetat på Kamratposten och varit koordinatior på Rädda Barnen.
Inga kommentarer på “Hej”

Lämna en kommentar