Ensamkommande flyktingbarn

Sep 08, 2011 Inga kommentarer av

Igår började jag en kurs för gode män till ensamkommande flyktingbarn, vilken jag går för att lära mig mer eftersom jag är koordinator för ett nätverk för gode män till ensamkommande flyktingbarn. Det är 4 kurstillfällen med 4 olika föreläsare och igår var det en kvinna från Socialtjänsten i Uppsala som var där. Jag yngst, säkert 40 år yngre än alla andra, men det gjorde inte kursen mindre intressant.

Det jag hade i tankarna när jag gick dit igår var P1 morgons inslag om romska ensamkommande barn. Programmet hade gjort mig upprörd och lite fundersam och jag ville fråga varför tendensen såg ut såhär. Men, det visade sig att det inte finns ett enda ensamkommande romskt barn i Uppsala. Jag undrar vad det beror på, och undrar om det är bra eller dåligt.

Ni kommer att få höra mer om kursen, och jag kommer säkerligen skriva med om ensamkommande flyktingbarn.


Relaterade artiklar:

  1. Ensamkommande flyktingbarn
Okategoriserade

Clara Hamrén är utbildad jurist med inriktning mot barnrätt och mänskliga rättigheter, är engagerad i ECPATs frivilliggrupp och i projektet Om Barnkonventionen - av, för och med barn som är ett samarbete mellan BRIS, ECPAT, Plan Sverige, Rädda Barnen, SOS-Barnbyar, Unicef, World Childhood Foundation och Barnombudsmannen. Hon är också med i ICJs och Juseks projekt Street Law Academy. Hon har tidigare arbetat på Kamratposten och varit koordinatior på Rädda Barnen.
Inga kommentarer på “Ensamkommande flyktingbarn”

Lämna en kommentar