En schysst jultanke

Dec 06, 2010 Inga kommentarer av

Juletid är en god tid enligt många. Familjefest, julbord som dukas upp och klappar som bygger berg under granen. Konsumtionen går på högvarv. Till skillnad från tidigare år har jag valt att årets julklappar ska vara rättvisa och medvetna. Jag vill inte ha en tröja producerad av underbetalda kvinnor och män. Jag kommer inte att ge min lillebror en leksak tillverkad av ett annat barn under slavliknande förhållanden. Är jag inte säker att min julklapp är schysst även för producenten tackar jag artigt nej.

Juletid är en högtid av värme och omtanke, vilket inte ska snålas med. Visa att du också bryr dig och ta ställning. Var schysst i jul: Välj rättvisa julklappar för allas skull!

Barns rättigheter, Mänskliga rättigheter

Marica Määttä
Student och medlem i ECPATs ungdomsgrupp
Inga kommentarer på “En schysst jultanke”

Lämna en kommentar