En ond cirkel av barnsexhandel

Apr 09, 2014 Inga kommentarer av

Den senaste tiden har många dokumentärer och program gjorts kring sexuella övergrepp på barn i olika former.  Nedan förmedlas ett flertal länkar där sexuella övergrepp på barn tas upp i någon form.

P3 dokumentär om Huddingehärvan och barnpornografivågen på 1990-talet

P3 dokumentär om Verklighetens Lilja 4-ever

P3 dokumentär om Södertäljeflickan

SVT Uppdrag Granskning om pedofiler som håller sig undan lagen

SVT Uppdrag Granskning om utsatta ungdomar på nätet

SVT Korrespondenterna om en prostituerad flicka i Bangladesh

Det är viktigt att synliggöra frågan och ställa krav på politikerna. Men det är också viktigt att ta tag i problemet med efterfrågan, alltså dem som begår övergreppen. Därför finns idag Preventell, som arbetar med att hjälpa bland annat människor som har en sexuell dragning till barn. Eftersom de som kontaktar Preventell kan vara anonyma finns det här hjälp för den som känner stor skam och aldrig skulle berätta för någon som visste vem den anynoma personen är. Därför begärde igår flera inom debatten om sexuella övergrepp på barn i måndags i SVD Brännpunkt att Preventell ska få ett permanent ekonomiskt stöd för att kunna fortsätta och utveckla sin verksamhet. Här hittar du Preventell och här hittar du inlägget i Brännpunkt.

En av de största organisationerna som arbetar för att stoppa barnsexhandeln är ECPAT. ECPAT Sverige hittar du här.


Relaterade artiklar:

  1. Pay Attention – en endagsfestival mot barnsexhandel
Barns rättigheter, Barnsexhandel, ECPAT

Clara Hamrén är utbildad jurist med inriktning mot barnrätt och mänskliga rättigheter, är engagerad i ECPATs frivilliggrupp och i projektet Om Barnkonventionen - av, för och med barn som är ett samarbete mellan BRIS, ECPAT, Plan Sverige, Rädda Barnen, SOS-Barnbyar, Unicef, World Childhood Foundation och Barnombudsmannen. Hon är också med i ICJs och Juseks projekt Street Law Academy. Hon har tidigare arbetat på Kamratposten och varit koordinatior på Rädda Barnen.
Inga kommentarer på “En ond cirkel av barnsexhandel”

Lämna en kommentar