ECPATs frivilliggrupp

ECPAT Sveriges frivilliggrupp är baserad i Stockholm och har i uppdrag att bistå ECPAT med informationsspridning om organisationen och den problematik som organisationen tampas med: barnsexhandel.

Vi i gruppen har bland annat varit med och författat den engelska metodboken Dare to be aware, föreläst i skolor och varit medarrangörer av det svenska 20-årsfirandet av Barnkonventionen. Gruppen har också deltagit i inspirationsdagarna som genomförs av Nätverket för barnkonventionen som ECPAT är en del av.

Under 2010 arrangerade vi även informationsfestivalen Pay Attention. Under 2011 och 2012 visade gruppen filmer om barnsexhandel och grooming på Bio Rio i Stockholm och föreläste i samband med detta för unga engagerade personer, exempel partipolitiskt aktiva. I mars 2014 arrangerade gruppen en visning av dokumentärfilmen ”När ingen ser” tillsammans med en föreläsning av Börje Svensson som arbetar med sexualbrottsförövare.

I vissa fall samarbetar frivilliggruppen även medvolontärgrupper inom ECPAT i andra europeiska länder.

Har du frågor om ungdomsgruppen eller önskar boka aktiviteter i syfte att sprida information om barnsexhandel, är du varmt välkommen att kontakta oss.

Du kan få uppdaterad information om gruppen genom att gilla vår sida på facebook.