Debatt

Mobbingdebatten i Svenska Dagbladet – augusti 2011

Lars Arrhenius, Barn- och Elevombud på Skolinspektionen inleder debatten den 16:e augusti med hjälp av Karin Tjurfjells artikel ”Mobbad elev får skulden”, som du kan läsa här.

”De mobbade tvingas flytta”, är nästföljande artikel, skriven av Karin Tjurfjell och Jessica Balksjö den 17:e augusti. Läs artikeln här.

”Lärarna gör mobbningen värre” skriver Roland Sennerstam, docent och specialist i pediatrik den 18:e augusti. Läs artikeln här.

Göran Harnesk, generalsekreterare för BRIS skriver på Brännpunkt den 19 augusti om att de vuxna väljer att titta bort. Läs Göran Harnesks text i Brännpunkt här.

Metta Fjelkner, ordförande för Lärarnas Riksförbund skriver den 20:e augusti om hur skuldbeläggandet av lärare inte minskar mobbningen.

Att ny strategi mot mobbning brådskar, sammanfattar Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén i sin text på Brännpunkt samma dag.

”En plats för pedofiler” av BBC

BBC:s Louis Theroux besöker Coalinga Mental Hospital i Kalifornien, som rymmer mer än 500 dömda pedofiler. Medan han spenderar tid med dem som genomgår behandling, frågar sig Louis Theroux om han kan tillåta sig själv att verkligen lyssna  på män vars hela bakgrund definieras av bedrägeri och svek – och vad kostnaden är för att inte göra det.

”Bistånd – bot eller börda?” av Sveriges Radio

Debatten om bistånd går varm. Hur mycket pengar ska gå från Sveriges regerings budget till bistånd? Används de pengarna sedan rätt? Vilkas ansvar är det att balansera ut den ekonomisk orättvisan i världen?
Programmet ”Konflikt” från SR ställer de här frågorna, och får svar av bland andra Jan Eliasson (diplomat, f.d utrikesminister och f.d ordförande i FN:s generalförsamling) och den amerikanska ekonomen John McArthur.
Lyssna på sändningen här.

Informationsfilm mot barnsexturism gjord av Air France och ECPAT

På en del av AirFrances flygningar till Latinamerika visas den här filmen om barnsexhandel för resenärerna. Filmen är gjord i samarbete med ECPAT: